tisdag 18 december 2007

God Jul & Gott Nytt År!



Idag är min sista arbetsdag för 2007. Eftersom vi åker iväg på semester så blir det nog inte mera bloggande förrän i slutet av första veckan i januari 2008. Vi skall bila runt på Nya Zealand på både norra och södra ön. Vi har länge sett fram emot denna semester. Dels blir det skönt med lite kallare väder även om sommaren närmar sig i NZ, dels blir det skönt att slippa luften i KL som är ganska dåligt just nu pga alla regnskogsbränder i Indonesien. Man bränner skogen för att plantera palmträd för att utvinna palmolja som man sedan kan använda för tillverkning av miljövänligt bränsle. Kanske inte så miljövänligt trots allt!?

Vi har inte köpt några julklappar i år. Resan är en julklapp till oss alla.

I augusti i år fick vi reda på att vår yngsta son Nicolas, eller Nico som vi säger, har en blodsjukdom som heter ITP (Idiopatisk Trombocytopen Purpura). Det innebär att hans blodplättsnivå är låg och att han väldigt lätt får blåmärken på kroppen. Normal blodplättsvärde är cirka 400. Ett väldigt lågt värde gör att man kan drabbas av en ”spontan” hjärnblödning med dödlig utgång. Första dagen vi fick reda på att något var fel sa läkaren att en möjlig orsake kunde vara leukemi. Efter ett dygn blev vi informerade att det inte var leukemi vilket var en ofantlig lättnad. Istället har Nico alltså ITP. Det hela har nog börjats av en infektion och immunförsvaret slåss inte bara mot infektionen utan slåss även mot blodplättarna vilket gör att nivån sjunker. Nicos lägsta mätta nivå var 19 vilket är en mycket kritiskt nivå och han fick medicinering för att temporärt höja nivån.

70% av alla barn som har ITP blir friska av sig själva och vi hoppas att vår Nico tillhör dem. Om inte, går livet förstås vidare men han får hålla sig ifrån ishockey, fotboll och andra kontaktsporter. Det finns ju simning, löpning osv för att inte tala om bibliotek och böcker.

De sista tre månaderna har värdet ökat från 40 till 68 och nu precis vid sista kollen (blodprov) fick vi reda på att det stigit ytterligare till 83. Och detta helt utan medicinering! Denna förbättring ar den allra bästa julklapp vi kan få! Vi känner oss väldigt positiva och tror att januari siffran blir ännu bättre. Här kan man prata om en positiv uppgång!

Under vår NZ resa kommer jag nog inte att blogga något så istället vill jag passa på att önska er alla en…

God Jul och Gott Nytt År!

5 kommentarer:

Per Penning sa...

All lycka till er och Nico!
God Jul och Gott Nytt år!
Vill gärna höra mer om NZ senare - ett av mina drömmål att resa till.

Anonym sa...

Många lyckönskningar till er och Nico!

Anonym sa...

Hoppas att allt är bra och fortsätter vara så! Ha en skön semester och njut av julen och det av året som är kvar!
Många tack för tipsen!

//KM

Unknown sa...

Man får en liten klump i halsen när man läser om sjuka småbarn, men det glädjer mig att Nicolas är på bättringsvägen.

Ha en bra semester!

Anonym sa...

Hej,

lite nyfiken på vilka kriterier du tittar på när du väljer aktier?

Mvh Karriarmorsa

karriarmorsa.blogspot.com