fredag 7 december 2007

Det lackar mot jul…

Det finns många sätt att investera i. Aktier och fastigheter är vanliga investeringsobjekt. Sedan kan ju investeringar även ske i helt andra områden som en utbildning eller konst. En helt annan typ av ”investering” är stt skaffa sig ett fadder barn. Investeringen ger förstås inte några pengar tillbaka men man hjälper ett barn med mat, kläder och utbildning och det kan inte mätas med pengar. Man kan se det som en investering i ett barns och dess hemlands framtid. Jag och min fru har tre små pojkar och vi har sedan drygt ett år tillbaka ett fadderbarn för varje barn.

Vi har två fadderbarn i Filippinerna via Hoppets Stjärna och ett fadderbarn i Indonesien via Compassion International. Via e-mail och brev håller vi kontakten med dem och kanske kan våra barn dels få lite extra geografikunskap och intresse om länderna de bor i och dels få vetskapen om att alla barn här på jorden inte har möjlighet att äta ordentligt, bära rena kläder eller kunna gå i skolan. Att satsa lite pengar på ett fadderbarn eller att skänka pengar till exempelvis behövande i Bangladesh känns inte minst aktuellt i jultider då vi köper på oss alltför mycket julklappar som vi ofta inte behöver. Synd bara att det inte är avdragsgillt som i USA.

1 kommentar:

Marcus Johansson sa...

Kan bara hålla med.

Att hjälpa människor i utsatt situation är otroligt viktigt. Men som du säger, även för ens egna barn kan det vara vettigt att kontinuerligt få first-hand information om hur det faktiskt ligger till och hur vi kan påverka.