lördag 13 oktober 2007

Resor som investering



Vi har nu börjat vårt 3:e och förmodligen sista år i Kuala Lumpur i Malaysia. När man är här nere vill man förståss passa på att resa runt lite i regionen. Om en resa från Sverige till Thailand kostar 50 000 kr (5 personer) och en resa från Malaysia till Thailand kostar 20 000 kr tjänar man ju egentligen 30 000 kr på resan :) Iallafall om man skulle gjort resan även om man bott i Sverige.

Vi har några trevliga resor inbokade. Nästa helg blir det en långhelg i Bangkok. Jul och Nyår kommer att firas med en rundresa i Nya Zeeland. Vi skall även försöka hinna med Angkor Wat i Kambodja, Bali i Indonesien, Sabah/Sarawak i Malaysia (Borneo sidan) och kanske till och med Australien innan vi åker tillbaka till Sverige i augusti nästa år. Sedan hoppas vi på lite besök hemifrån och då blir det nog någon sväng till någon trevlig beach med vit sand.

I pengar räknat blir det nog ingen bra avkastning men förhoppningsvis får vi massor med trevliga minnen och indirekt kan man nog tjäna på resorna då man ökar förståelsen för andra delar av världen och kan få en del bra investeringsidéer och nya perspektiv i allmänhet.

Bilden av Petronas Twin Towers har min fru Jenny tagit. Filmen Entrapment med bla Sean Connery spelades delvis in i Kuala Lumpur. Petronas är Malaysias svar på norska Statoil. De har bla ett gemensamt projekt med svenska Lundin Petroleum i Kenya.

Inga kommentarer: