torsdag 30 oktober 2008

Sandvik och Fenix Outdoor kv3

Sandviks rapport var mycket bra från försäljnings och vinstperspektiv. Väl i linje med marknadens förväntningar och aktien steg efter rapporten och handlas just nu till 53 kr. En trevlig ökning med 27% efter mitt köp i måndags. Dock var det mycket klart att de nu känner av en avmattning över alla divisioner vilket gör att nästa kvartal och inte minst de närmaste åren kan bli tuffa. Sandvik har dock redan nu förberett sig på att minska sina kostnader. Bra att man agerar nu medans man har fina vinster så slipper man ta till panikåtgärder.

Fenix Outdoor kvartal 3 rapport var också mycket bra. Omsättningen ökade med 18% och vinsten med 19%. Problemen ligger förstås framför oss med konsumenter som minskar sin konsumtion. Lägre räntor och bensinpriser kan dock hjälpa till något även om en kommande lågkonjunktur med högre arbetslöshet är det största hotet.

Två bra rapporter från två bra bolag!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag gör varje dag en omvärldsanalys och lämnar aktietips coh tradingtips på:
http://blogg.expressen.se/winningtrading/

Anders sa...

Hej Tobbe,
Tack for tips och lank.

Mvh//Anders

Anonym sa...

Svar till Tobbe R:Läst lite av din blogg....Obama=kommunist??? men hallåvem tror du bryr sig om vad du skriver fortsättningsvis ?? Släck ner !!!

Anonym sa...

Svar till Juristen sa...
Håller med dig om att nivån på det inlägget inte var så bra, var nog lite uppretad när jag skrev det, har i alla fall ändrat det nu. Sen tycker jag iofs fortfarande att det är mycket som borde göras annorlunda.

Mvh
Tobbe