tisdag 2 mars 2010

Tufft för Lund!AstraZeneca har idag meddelat att man lägger ned forskningsenheten i Lund. 900 personer tappar sina arbeten. Mycket tråkigt för Lund och mycket tråkigt för Sverige. AstraZeneca har idag nästan enbart engelska och amerikanska personer i styrelsen och svenskarvet blir allt mindre vilket verkar spegla deras intresse för Sverige. Länk.

Det är enormt viktigt att Sverige inte tappar grepp om våra företag. När huvudkontoret väl hamnar utanför Sverige hamnar missgynnas Sverige ofta vid nedskärningar och fabrikssammanslagningar. Sen skall man väl inte sticka under stolen att svenska företag agerar ungefär likadant själv utomlands. Och visst är det varje företags rätt och skyldighet att effektivisera sin verksamhet så att konkurenskraft och vinst bibehålls. Men det känns som om vi nu tappar fina och välbetalda arbeten och inte ens lite ROT avdrag lär ge skapa ersättningsjobb åt dessa 900 personer i Lund.

Företagsledare och företagsägare, var lite aggresiva nu och tänk långsiktigt! För Sverige i tiden!

4 kommentarer:

Cristoffer sa...

Här i byn nyanställs det
http://www.sr.se/orebro/nyheter/arkiv.asp?ProgramID=221&Min=2001-10-10&PeriodStart=2010-02-22&Period=2&Artikel=3473950

Anonym sa...

Tråkigt jag jobbade tidigare på AZ och det är sjukt att se hur all verksamhet i Sverige monteras ner.....tror dock att det kommer komma annat och fylla tomrummet...se bara i Uppsala fler forskare idag än innan Pfizer la ner gamla Pharmacia.

Anders sa...

Hej Stockman,
Tack för den länken. Den enes död...

Hej Anonym,
Hoppas som du att annat tar över. det gör det ju normalt även om det inte alltid är smärtfritt. Universitetsstäder brukar klara sig bra.

Juristen sa...

Tur att det finns andra snabbväxande högteknologiska företag där nere.... typ Axis